fallback

Мъж и жена помагали на чужденци да влизат нелегално у нас

Грози ги затвор от 2 до 10 години и глоба

19.07.2024 | 14:40 Автор: Беатрис Младжова

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност мъж и жена по две досъдебни производства за противозаконно подпомагане на чужденци да преминат през страната.

На 17.07.2024 г. в района на пътен възел "Ботевградско шосе" - "Софийски околовръстен път" в  София, обвиняемият М.М. с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно подпомогнал 8 граждани на Сирия да пребивават и преминават в страната в нарушение на закона. М.М. ги е превозвал от неустановено място на границата между Република България и Република Турция към гр. София с лек автомобил.

На 18.07.2024г. около 05:30 ч. на АМ "Тракия" в София обвиняемата В.П. противозаконно подпомогнала 11 сирийски граждани да преминат в страната. Тя ги е транспортирала с лек автомобил.

По двата случая са образувани досъдебни производства за престъпления, за които се предвижда наказание "лишаване от свобода" за срок от 2  до 10 години и глоба от 5000 до 20 000 лева.

М.М. и В.П. са задържани с постановления на наблюдаващите прокурори за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в Софийския районен съд за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемите.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

fallback
Още от Криминално
fallback