fallback

Удар на МВР срещу търговията с оръжие (СНИМКИ и ВИДЕО)

Част от оръжията са със заличени номера и модели

18.07.2024 | 13:56 Автор: Елеонора Танева

Разкриха схема за търговия с незаконни оръжия и боеприпаси. Специализираната полицейска операция е проведена на територията на Димитровград, Хасково и София. Задържани са 4-ма души, двама от тях са освободени, на другите двама мярката е удължена до 72 часа.

Утре ще се гледа искането на прокуратурата да останат за постоянно в ареста. 

По време на операцията са проверени 10 частни адреса. От имотите са иззети три автомата "Калашников", 6 пушки, някои от които с оптика, 24 пистолета, стотици боеприпаси и най-различни части за оръжия. 

Арсеналът е бил предназначен за криминалния контингент. Оръжията са предавани на крайни получатели чрез спедиторски фирми. Част от оръжията са със заличени номера и модели.

"Информацията в ГДБОП е придобита в края на 2023 година - за лица, които търсят оръжия, части за тях, включително и такива, които са били деактивирани, които са били преправяни и след това използвани", заяви зам.-директорът на ГДБОП ст. Комисар Калин Литов.

"Обвиненията са за държане на оръжия и боеприпаси в големи размери, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 10 г. Другите обвинения са за държане и продажба на оръжие", уточни наблюдаващият прокурор в Районната прокуратура в Димитровград - Красимира Нейчева. 

Снимки: Пресцентър на МВР

fallback
Още от Криминално
fallback