fallback

Бащата на полицая-бияч от морето: Момчето ми e дисциплинирано, не е агресивно

Ако бъде признат за виновен, мъжът може да лежи в затвора от две до десет години

12.07.2024 | 19:02 Автор: Деси Николова

Съдът в Бургас остави зад решетките полицая Христо Петров, счупил челюстта на младеж на плажно парти за Джулая. Той е обвинен в нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди.

Младши-инспекторът в Четвърто районно управление в Бургас запази мълчание на влизане в съдебната зала. Като свидетел по делото защитатаму призова баща му Иван Петров, който беше категоричен, че синът му не се е укривал.

"Той се обади на прекия си началник и на началника на Районното управление. Началникът му казал - да знам от предния ден. Не смятам, че Христо може да се укрие или да направи нещо. Момчето е толкова дисциплинирано, не е агресивно", твърди бащата на обвиняемия.

Той настоява и за съдебна експертиза от бургаската болница, където първо е прегледан пострадалият младеж.

"В един от документите пише за разместване на 2-3 зъба. От там нататък кога е ходил до "Пирогов", кога е приет, защото пътят е 400 км? Всичко става по пътя", каза още бащата.

Защитата застава зад версията, че компанията на пострадалия студент Владимир Радев е провокирала полицая, като са уринирали върху съборената му пица. Били са пияни и дрогирани.

"Шест човека го наобикалят, какво да направи той сам? По-голяма гавра от това да вечеряш и да дойдат да ти направят тази мръсотия няма", казва адвокатът Бойчо Боев.

"Предполага се, че са били в някакво алкохолно опиянение предвид, че са се намирали на такова събитие, но това не означава, че дори да така, това е дало основание поведението, както на едната, така и на другата страна, да бъде агресивно", коментира прокурорът Мария Маркова.

Ако бъде признат за виновен, полицаят може да лежи в затвора от две до десет години.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

fallback
Още от Криминално
fallback