Полицаят, счупил челюст на младеж в плажно заведение, остава в ареста

Прокурорът Мария Маркова заяви, че не е ясна причината, довела за конфликта

12.07.2024 | 17:34 Редактор: Деси Николова
Полицаят, счупил челюст на младеж в плажно заведение, остава в ареста

Христо Петров – полицаят, който преби студент в заведение "Кайт бар" на морето, остава в ареста. Това реши Районният съд в Бургас.

21-годишния мъж, който бе предрешен като охранител на плажно заведение по време на Джулая, запази мълчание пред медиите на влизане в съдебната зала. 

Преди заседанието прокурорът Мария Маркова заяви, че не е ясна причината, довела за конфликта. 

"Нормално е защитата и самото обвиняемо лице да изразява свое мнение по въпроса. Ние го приемаме като една защитна версия от тяхна страна, която към настоящия момент не кореспондира със събрания доказателствен материал", коментира тя версията на адвоката на Христо Петров, която бе споделена вчера.

Христо бил научил няколко дни след инцидента, че чрез медии и социални мрежи, че пострадалият издирва бияча си. Сам се бил обадил на своя пряк началник. След ден-два получава призовка за разпознаване и не се е укривал. Това сподели бащата на Петров – Иван пред медиите, предаде "Фокус".

Петров е обвинен за това, че по хулигански подбуди е причинил средна телесна повреда на 20-годишен младеж. Определението на Районния съд-Бургас подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.