Убиецът на учителката Рада Гешева се държи като невменяем, но е бил адекватен

Направи самопризнания, че той е извършил убийството, заяви прокурор Ангел Георгиев

09.07.2024 | 13:41 Редактор: Искра Ангелова

Бургаският окръжен съд даде ход на делото за жестоко убийство на известната бургаска учителка по литература Рада Гешева. Тя беше убита от собствения си син в края на януари тази година с 67 удара с нож.

Въпреки че Георги Генджов е лежал многократно в психиатрична клиника, съдебно-психическата експертиза доказа, че по време на убийството синът е бил вменяем.

В съда Георги се държа неадекватно. "Невинен ли съм? Ще лежа ли в затвора?", попита той.

Ден след трагедията криминалисти посочиха, че 25-годишният мъж системно е употребявал марихуана и наркотиците най-вероятно са отключили психично заболяване - "параноидна шизофрения". Георги седем пъти е лежал в психиатрия.

"С майка си и баща си има обтегнати отношения. Има няколко подадени от тях жалби за домашно насилие, които след това са оттеглени. Майката с доктора са искали да му дават медикаменти, с които да лекуват състоянието му. Ясно е, че психичното му състояние не е съвсем добро, но аз не мога да кажа дали това се дължи на употребата на наркотични вещества", коментира адвокатът на Георги - Ваня Радиева.

Насрочената експертиза обаче доказала, че Георги е осъзнавал действията си.

"Направи самопризнания, че той е извършил убийството. 67 удара, 62- прободни порезни и пет - порезни. За момента не е обяснил мотива", каза прокурор Ангел Георгиев.

"Не помнеше какво се е случило. Не знаеше защо е в ареста. Не се държи особено адекватно от последното ни виждане с него", допълни адв. Радиева.

Делото ще продължи на 6 август с разпит на свидетели и вещи лица.

Вижте повече в репортажа на Стилияна Георгиева.

Снимка: БГНЕС


4
0 rate up comment rate down comment 0
ПСИХОПАТ
преди 6 дни
За какво въобще е необходимо да продължава делото като всичко е ясно.Или жената сама се е пробола, а той да си остане на свобода да може да намушква още хора.Жалко за жената - изглежда много лъчезарна и усмихната. Раждаш го, гледаш го и накрая... Сигнализирай за неуместен коментар
3
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 6 дни
Марихуаната при някои хора, особено по- младите, въздейства значително по- силно в сравнение с други. Излизат от реалността, не са на себе си. Случаят е подобен на убийството на актрисата Виолета Донева от любимата й внучка. Застрашени са най- близките хора! Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 6 дни
КАНАБИСЪТ - БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ СЕ ПУШИ ИЛИ ЯДЕ, ОТКЛЮЧВА ПАТОЛОГИИ - ДЕЛЮЗИИ, ПАРАНОЯ, ВЪОБРАЖАЕМИ ЗЛИНИ, НАПРАВЕНИ МУ ОТ НАЙ- БЛИЗКИТЕ ХОРА, ПРОСТО ЗАПРИЛИЧВАТ НА ДЕМОНИ! И НЯМА СПАСЕНИЕ, ЛЕКАРСТВАТА НЕ ДЕЙСТВАТ ИЛИ БОЛНИТЕ НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ГИ ВЗЕМАТ. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 6 дни
за да и нанесе 67удара не може да е много вменяем ама е достатъчно за да изгние до кокали в кафеза и после да продължи да си гние в ада. Сигнализирай за неуместен коментар