fallback

До 5 години затвор грозят 17-годишния младеж, причинил катастрофа с две жертви

Ако вината на майката и бащата бъде доказана, те също са заплашени от затвор

09.07.2024 | 08:50 Автор: Искра Ангелова

Зверската катастрофа край Кесарево, на пътя София- Варна причини смъртта на двама души. Жертвите са таксиметров шофьор и брат му. Произшествието беше предизвикано от неправоспособен 17-годишен водач, който е с два счупени крака, като го грозят до 5 години затвор.

"На непълнолетния шофьор е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на две лица, заради това, че не е контролирал непрекъснато моторното превозно средство, което е управлявал, при което е допуснал същото да напусне лентата си за движение и без установена към момента от разследването причина да навлезе в насрещната лента за движение, където се е ударил с автомобила на двамата починали“, поясни наблюдаващият делото прокурор от Окръжна прокуратура - Велико Търново Даниела Харитонов.

Младежът е в болница под полицейска охрана. Той също е пострадал при инцидента, има счупване на крайници и днес му предстои втора операция.

Окръжна прокуратура е поискала да му бъде наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" до 48 часа.

"В случай, че бъдат събрани достатъчно и безспорни доказателства, че автомобилът е бил предоставен съзнателно на непълнолетния от някой от неговите родилите или и от двамата, тъй като и двамата са съсобственици на колата, ще бъде обсъдена възможността на всеки един от тях да бъде повдигнато обвинение за причиняване на престъпния резултат в съучастие като помагачи", посочи още прокурорът. Ако вината на майката и бащата бъде доказана, тях също ги грози затвор до 5 години.

Мярката на младежа ще се гледа днес, като това може да се случи в съда или в болницата, в зависимост от състоянието на младежа.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Криминално
fallback