Счупена челюст - цената на неволно съборено парче пица в плажно заведение

Гардът се издирва, отговорникът за събитието е уволнен

08.07.2024 | 13:38 Редактор:

Студент е със счупена с бокс челюст. Твърди, че е бил нападнат от охранител в заведение на плаж заради неволно съборено на земята парче пица. 19-годишното момче е било там с приятели. 

Плажното парти за Джулая за студента в Нидерландия Владимир Радев се превръща в кошмарно изживяване. 

"Купили сме билет, влизаме в "Кайт". Приятелят ми сяда на едно декоративно ремарке, бута пицата. Охраната идва, събаря го на земята с шамар. Аз отивам да помогна, сваля ме с някакъв предмет, който имаше на ръката. Най-вероятно е било бокс", сподели Владимир Радев.

Вместо да помогнат, останалите охранители също проявили агресия.

"Дойде още един охранител, започна да ни вика "Наркоманчета, какво правите, махайте се", допълни Радев.

Майката на пострадалото момче е категорична, че младежите с нищо не са провокирали охраната.

"Не са ги предизвикали. Те не са агресивни деца, така са расли, така са гледани. Те не растат на улицата. Не са подготвени за хулигански бой, не са подготвени за удари под кръста. Те спортуват, но спортуват в зала, а залата ги учи на морал, почтеност и уважение. Мен ако ме удари някой такъв -  висок, здрав, прав, спортуващ мъж, видимо по снимките, аз ще съм труп", разказва майката на Влади - Милка Текелиева.

От полицията в Созопол заявиха, че заради Джулая полицейското присъствия по Южното Черноморие е било засилено, а охранителят се издирва.

"Десетки, стотици са охранителите, които охраняват такова голямо мероприятие. Това, което затруднява намирането е, че те са наети конкретно за вечерта на Джулай морнинг. Досъдебното производство е образувано още вечерта, от там нататък ще се предприемат процесуално-следствени действия под ръководството на Районната прокуратура", обясни началникът на РУ Созопол - Николай Ангелов.

От заведението излязоха с позиция, че също разследват случая. Категорични са, че има превишаване на правата от страна на охранителя и той ще понесе своята отговорност. От "Делта гард" заявиха,  че той не е служител на фирмата, а отговорникът за събитието е уволнен. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.


1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 месеца
Нищо ново. Така беше и през 1997, така е и днес. България, балканска простотия. Диктатура Сигнализирай за неуместен коментар