Очевидец на убийството в София пред Bulgaria ON AIR: Видях едното простреляно момче

Стрелците са арестувани

04.07.2024 | 18:47 Редактор: Искра Ангелова

Убит и двама ранени при стрелба посред бял ден в София. Огледите на мястото в квартал "Модерно предградие" продължават.

Тони живее в блока, където се намира офисът за бързи кредити. Чува 5-6 изстрела, излиза на балкона и става свидетел на стрелбата.

"Видях момчета как се крият зад колата, изстрели, тук минават хора, деца играят, опасно е. Едното момче се държеше за крака", сподели той пред Bulgaria ON AIR.

До инцидента се стига, след като трима мъже влизат в офиса за бързи кредити и нападат собствениците. Става сбиване, което прераства в стрелба. Убит е 48-годишен мъж с криминално минало. Има 11 регистрации за престъпления.

По непотвърдена информация жертвата е отишла със свои приятели в офиса заради неуредени сметки.

"Полюбопитствах, но хората бягаха между колите. Пиех си бирата, мислех, че са пиратки нещо, стрелба. Това е "Модерно предградие" - всеки ден някой празнува", сподели жител на квартала.

"Нападателят идва с две лица - едното е задържано, а другото е във ВМА. На място е имало трима служители, единият е прострелян и е настанен в "Пирогов", коментира главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев.

"Това са наши стари познайници с дълги досиета. В общи линии агресия е довела до стрелбата", поясни директорът на СДВР Любомир Николов.

На местопрестъплението са открити две оръжия. Според МВР собственикът на офиса за бързи кредити е със законно притежавано оръжие.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: МВР