6 години затвор за Андриан Антонов, който прегази Ани и Явор на бул. "Сливница"

Ще излежава присъдата при първоначално общ режим

04.07.2024 | 16:56 Редактор: Вяра Димова

6 години присъда за Адриан Антонов, който блъсна годениците Ани и Явор. Ще я излежи при първоначално общ режим. Антонов няма да има право да управлява автомобил 9 години. Заседанието продължи 3 часа. 

На 8 май миналата година, шофирайки със 106 км/ч на столичния булевард "Сливница", той помете двамата младежи на пешеходна пътека. Преди днешното заседание близки и приятели на загиналите Ани и Явор се събраха, за да поискат справедливост.

"Както каза бащата на Явор, ние без война сме във война. Искаме справедливо наказание, държавата да си свърши работата и най-накрая да има нормално осъден убиец за такъв вид престъпление. Това е двойно убийство", каза братовчедът на Ани - Стоян.

Съдът постанови 9 години лишаване от свобода, но заради гледането на делото по съкратена процедура и пълните признания на Адриан Антонов, присъдата беше намалена с 1/3 до 6 г. при първоначално общ режим.

Семействата ще обжалват присъдата. 

Според прокуратурата, Антонов е блъснал Ани и Явор със скорост от 106 км/ч, вместо с разрешените 50 км/ч. в участъка от столичния булевард "Сливница", на който става фаталният инцидент.

Вижте повече в репортажа на Анелия Джамбазка.

Снимка: БГНЕС