Прекратиха делото за ареста на Нико Тупарев

"Не знам дали решението на съда е очаквано, но е правилно", подчерта продуцентът

04.07.2024 | 11:35 Редактор: Деси Николова

Софийският апелативен съд прекрати делото за ареста на телевизионния продуцент Нико Тупарев. В съдебно заседание днес прокурор от Софийската апелативна прокуратура оттегли протеста на Софийската градска прокуратура срещу определението на първоинстанционния съд, с което искането за вземане на мярка за неотклонение срещу обвиняемия Нико Тупарев е оставено без уважение.

В качеството на обвиняем по него е привлечен Нико Тупарев за присвояване на 1 441 000 лева – собственост на дружество.

Мотивът на прокурора от Софийската апелативна прокуратура за оттеглянето на протеста е несъставомерност на деянието и допуснати процесуални нарушения при привличането на лицето като обвиняем, с което са накърнени правата му.

"Не знам дали решението на съда е очаквано, но е правилно", каза Нико Тупарев след края на заседанието. 

"Благодарен съм на прокуратурата. Смятам, че всеки един прокурор периодично трябва да минава на някакви изследвания. Единственото мое обяснение за действията на прокурор Франтишек да е болен. Когато правим реалити предаване, не можем да допуснем да вкараме в него човек, който е болен, защото това е злоупотреба. Психическото здраве е много важно, защото тези хора решават съдби", заяви продуцентът.

Според него подобен тип действия уронват престижа на прокуратурата. Той смята, че ако прокурор Франтишек е болен, на него трябва да му се помогне. 

"Иначе е безобразие. Бил съм на толкова много кастинги и без да съм експерт смятам, че има проблем", добави Тупарев.

Снимка: БГНЕС