Арестуваха мъж, пребил съпругата си в София

Причинил ѝ лека телесна повреда

03.07.2024 | 15:00 Редактор: Толя Стоянова
Арестуваха мъж, пребил съпругата си в София

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 26-годишен мъж за опит за принуда и за нанасяне на телесна повреда на жена в условията на домашно насилие. На 17.06.2024 г. около 17:30 ч. на ул. "Клокотница" в София обвиняемият С.К. удрял с ръце по главата В.З., с която живее във фактическо съпружеско съжителство, и ѝ причинил лека телесна повреда. Деянието е извършено в условията на домашно насилие.

На 18.06.2024 г. около 11:30 ч. на същия адрес С.К. е направил опит да принуди В.З. да извърши нещо противно на волята ѝ - да тръгне с него, като употребил за това сила - дърпал я е. Престъплението е останало недовършено, поради независещи от дееца причини - намесил се е трети човек.

На 19.06.2024 г. за двете деяния е образувано досъдебно производство от 2 РУ-СДВР. На следващия ден то е докладвано на прокурор и той незабавно е привлякъл към наказателна отговорност С.К. Наблюдаващият прокурор е постановил и задържането на обвиняемия за срок до 72 часа предвид възможността да извърши друго престъпление.

Днес постановленията за привличане към наказателна отговорност и задържане за срок до 72 часа са предявени на обвиняемия и той е задържан. Предстои утре наблюдаващият прокурор да внесе искане в Софийския районен съд за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Снимка: Pexels