Мъжът, помел 8 коли във Велико Търново, е бил пиян и криминално проявен

Двама души са пострадали от ударените автомобили, и един полицай, опитал да спре нарушителя

28.06.2024 | 13:35 Редактор: Вяра Димова

Шофьорът, ударил осем автомобила след демонстративно шофиране във Велико Търново снощи, е криминално проявен и разследван за кражби и притежание на наркотици. При вчерашния инцидент е шофирал пиян. Това заявиха от полицията в града.

Екшънът с 30-годиния нарушител на пътя продължи близо шест часа снощи - до залавянето му. През цялото време шофьорът е карал рисково мощния си автомобил и е създавал опасности на пътя. Над 50 униформени са били мобилизирани, за да го спрат. При преследването полицаите са произвели и два изстрела със стоп патрони.

Пострадали са двама души от ударените коли, и един полицай, опитал да спре нарушителя.

"Прави рискови маневри, през цялото време е следван от полицейски екипи, с подаден светлинен и звуков сигнал. На няколко места настъпват транспортни произшествия. Удря осем автомобила, удря един автомобил на полицията, преминава рисково през много от училищата и детските градини, които са разположени в града. Има две пострадали лица, които са били в единия от пострадалите леки автомобили и има един пострадал полицейски служител в момента, в който той прави опит да избяга и удря автомобила. Водачът беше избягал, но след заградителните мероприятия в квартала, където е изоставен автомобила, в тъмната част беше задържан", обясни началникът на РУ- Велико Търново гл. инсп. Веселин Райков.