Мъж преби съпругата си в София и се закани, че "ще ѝ отреже главата"

Обвиняемият стискал жената в областта на гърлото

27.06.2024 | 16:02 Редактор: Искра Ангелова
Мъж преби съпругата си в София и се закани, че

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 62-годишен мъж, нанесъл телесна повреда на съпругата си и й се заканил с убийство, съобщиха от държавното обвинение. На 24 юни в къща на ул. "315-та" в София, обвиняемият ударил с юмрук в челюстта съпругата си и я стискал в областта на гърлото.

Вследствие на това ѝ причинил лека телесна повреда. На неопределена дата в периода 13.06.2024 г. - 24.06.2024 г. в посочената по-горе къща, обвиняемият се заканил с убийство на своята съпруга като ѝ казал, че "ще ѝ отреже главата и ще се предаде в районното и след това ще я излежи" и насочил към нея кухненски нож. Деянията са извършени в условията на домашно насилие.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 5а, вр. чл. 130, ал. 2 от НК и престъпление по чл. 144, ал. 3, т. 1 и т. 3 от НК, за които се предвижда наказание "лишаване от свобода".

С постановление на наблюдаващ прокурор Т.А. е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в съда за определяне на мярка "задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Снимка: Pixabay