Освободиха мъжете, задържани за побой над шофьор на автобус с туристи при Карлуково

Мерките им ще бъдат обжалвани

27.06.2024 | 09:14 Редактор: Деси Николова

Районният съд в Луковит е освободил от ареста двамата мъже, баща и син, задържани за побой над шофьор на автобус с туристи край село Карлуково, като им е наложил по-леки мерки.

Единият е с парична гаранция от 2 000 лева, а другият - под домашен арест. Мерките ще бъдат обжалвани, поясни окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков и уточни, че двамата мъже са се укривали преди да бъдат задържани.

"Разпитани са свидетели, изискана е медицинската документация от "Спешна помощ" в Луковит. Изискани са и записи от камери, които са заснели инцидента. Касае се за средна телесна повреда по хулигански подбуди - на водача на автобуса е причинено счупване на ребро и на челюст. Претърпял е хирургична интервенция. Законът предвижда  от 2 до 10 години лишаване от свобода. Надявам се да няма по-тежки последствия за водача на автобуса, тъй като разбирам, че вероятно ще се касае и за счупване на черепа. В следващите дни ще изискаме и медицинската документация от Попово или Търговище, за да се прецени дали има и други телесни увреждания", каза Вълков.