Дебора ще има последна думата по делото срещу Георги: Нямам какво да му кажа

Адвокатът му настоява да бъде освободен, определи задържането му като "излежаване на присъда"

26.06.2024 | 14:12 Редактор:

Трето заседание по делото "Дебора". В Районния съд в Пловдив разпитват последните свидетели в процеса. След това магистратите трябва да преминат към експертизите и да изслушат вещите лица, които са ги изготвили. Самата Дебора Михайлова, която трябваше първа да даде показания, по нейно настояване ще бъде разпитана последна. Обяснения в края на делото ще даде и самият подсъдим. Това е бившият приятел на момичето - охранителят Георги Георгиев. Обвинен е в нанасяне на 18 порезни рани с макетен нож, след което Дебора получи 400 шева, насила подстригана коса и отправяне на заплаха за убийство. Делото се гледа при закрити врата, за да не се разгласяват факти от интимния живот на двете страни.

"Ние правим същото каквото и предния път - давам си показания, надявам се нещата да минат бързо. Нищо не ме притеснява, аз не лъжа. Нищо нямам да му кажа", каза пред съдебната зала Дебора.

Адвокатът на Георги настоява той да бъде освободен.

Няма смисъл от продължаващо задържане, той вече една година е задържан. Това вече е изтърпяване на наказанието. Делото се обезсмисля, защото той вече ще е изтърпял присъдата", заяви Петко Кънев.