fallback

Семейство отива на съд за имотни измами за над половин милион лв.

Тримата обвиняеми са безработни

24.06.2024 | 15:40 Автор: Беатрис Младжова

Районната прокуратура в Благоевград с обвинителен акт предаде на съд В.П. (на 49 години), Л.П. (на 45 години) и сина им Д.Д. (на 23 години), обвинени за измами с цел имотна облага в особено големи размери.

Тримата обвиняеми са безработни. В.П. и Д.Д. са криминално проявени, Л.П. е осъждана за държане на наркотични вещества, а В.П. е реабилитиран по право. След предварителен сговор и в съучастие те умишлено възбудили и поддържали заблуждение у няколко лица с користна цел. С деянията те желали да се облагодетелстват по лек, макар и престъпен начин.

Престъпленията били извършени на територията на градовете Дупница, София, Сандански и в село Марикостиново, община Петрич. Обвиняемите В.П., Л.П. и Д.Д. често парадирали в общественото пространство с близостта си с известни личности, такива, заемащи публични длъжности, високо обществено и административно положение, работещи в съдебната система и в органите на реда.

Чрез създаване и поддържане на неверни представи тримата причинили имотна вреда на няколко граждани в общ размер на 597 785 лв.

Извършителите прилагали различни начини за въвеждане на пострадалите в заблуждение – оказване на съдействие по наказателни дела, за изпълнение на проекти с обществени поръчки, за събиране на парични задължения чрез оформяне на запис на заповед без протест, продажба на леки и товарни автомобили, прехвърляне на собственост върху недвижим имот, подхвърляне на наркотици в автомобил с цел образуване на наказателно производство срещу конкретно лице. Предстои делото да продължи в съда.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

fallback
Още от Криминално
fallback