fallback

Полицията във Варна спипа поредна наркооранжерия, намериха близо 45 кг коноп

За срок до 24 часа е задържан 41-годишен местен жител

22.06.2024 | 13:00 Автор: Деси Николова

Поредната наркооранжерия на територията на варненска област е установена в резултат на предприетите всекидневни стъпки на криминалистите от ОДМВР-Варна за ефективно противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества. 

Полицейските действия са осъществени от служители на Първо РУ. През вчерашния ден те предприели претърсване на имот в т.нар. кв. "Максуда", където в една от стаите констатирали обособена оранжерия за отглеждане на растения от рода на конопа. За целта тя била оборудвана със съответните системи за контрол на температурата, влажността на въздуха и за вентилация. 

От там са иззети и препарати за стимулиране на растежа и обогатяване на  почвата. В хода на процесуалните действия униформените установили и помещения за последваща преработка на обраната наркопродукция, намерени са близо 45 кг полусуха маса коноп. 

За срок до 24 часа е задържан 41-годишен местен жител, който по време на процесуалните действия е засечен на адреса. По случая е образувано досъдебно производство и разследването продължава под надзора на Окръжната прокуратура.

Снимка: ОДМВР - Варна

fallback
Още от Криминално
fallback