Откриха камион с 350 кг марихуана в Нови Искър

Към този час няма привлечен обвиняем

19.06.2024 | 15:40 Редактор: Беатрис Младжова

Открит е камион с 350 кг марихуана при акция на органите на Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП). Тя е била опакована във вакуумирани пликове, подредени в общо 44 кашона. Камионът е бил установен в град Нови Искър. Колегите по неотложност са предприели незабавно действия, за които са уведомили и Софийската градска прокуратура (СГП). Това съобщи на брифинг заместник-градският прокурор Десислава Павлова.

"От наша страна съответно е поет надзорът и ръководството по разследването. Към този час няма привлечен обвиняем, тъй като не са събрани достатъчно доказателства. Очертава се едно комплексно разследване, тъй като предстоят много действия", каза Павлова и добави, че в рамките на разследването ще се изследва и евентуална контрабанда.

По думите ѝ камионът е преминал няколко държавни граници.

"Ще се разпитват свидетели, задължително предстои назначаването на експертизи, включително и такава, която да потвърди с категоричност вида на наркотичното вещество, както и всякакви други действия, които евентуално се наложат в хода на разследването", допълни заместник-градският прокурор.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR