fallback

На 100 м изхвърчало пометеното от влекач дете, шофьорът опитал да избяга

Цяла нощ лекари са се борили за живота на момиченцето

13.06.2024 | 18:56 Автор: Беатрис Младжова

Осемгодишно момиченце е в тежко състояние, след като беше блъснато от влекач на пътя до село Винарско в Община Камено. Цяла нощ бургаските лекари са се борили за живота му. Инцидентът е станал в сряда следобед, а вероятната причина е висока скорост. По случая е образувано досъдебно производство.

В деня на инцидента Елена, майката на детето, и семейството ѝ са брали череши в село Кръстина. След като свършил работният ден, тя тръгнала с дъщеря си по пътя, за да налеят вода, когато детето е пометено от влекач. 

"Отивах за вода и по някое време чувам как детето пищи "мамо", и докато се обърна детето ми излетя на 100 м. Докато отида тя беше цялата в кръв", разказа майката на детето Елена Иванова.

От МВР съобщиха, че 55-годишният шофьор на влекача е карал бързо и се е опитал да напусне мястото на инцидента. 

"Щеше да бяга с камиона. Остави детето просто и щеше да бяга. Искам този човек да бъде съден. Снощи щеше да умре детето ми", настоя майката.

"Към днешна дата са проведени нови допълнителни изследвания и консултации. Доказва се диагнозата счупване на основата на черепа с разкъсно-контузна рана на ухото. Днес се чувства по-добре, в ясно съзнание е, контактно и адекватно е", заяви зам.-директорът и неврохирург в УМБАЛ Бургас Светослав Тодоров.

Вижте повече в репортажа.

fallback
Още от Криминално
fallback