СДВР разкри стрелеца, който рани полицай в София - стар познайник на униформените

Ники Плешивия често предизвиквал скандали и пререкания, излежал е три присъди

10.06.2024 | 17:26 Редактор: Деси Николова

Състоянието на полицая, който бе прострелян късно вечерта в събота в София, се подобрява и скоро ще бъде изписан от болница. Това съобщи пред журналисти главен комисар Любомир Николов от СДВР. Пострадалият служител е в системата на МВР от около 6-7 месеца.

"Състоянието за момента е добро, колегата се възстановява. Претърпял е операция и го очакваме скоро да започне отново работа", каза гл. ком. Николов.

Стрелецът носи прякора Ники Плешивия - криминално проявен, излежал три присъди.

"Лицето е доста криминално проявено, като от 1977 до 2021 г. той е излежал три присъди за различни престъпления. Има грабежи, противозаконно отнемане на автомобили и домови кражби. Това е наш познайник - Ники Плешивия е неговият прякор", съобщи гл. ком. Николов.

"Надявам се вече след като установихме по безспорен начин неговото противоправно деяние, съдът и прокуратурата да направят така, че този човек задълго да няма място между хората", заяви той.

Ники Плешивия често предизвиквал скандали и пререкания, притеснявайки хората, живеещи в негово съседство. 

Заподозреният е бил обезвреден чрез тейзър - уред, който изстрелва парализиращ електрошоков удар. В момента той е задържан за 72 часа. Намира се в болница с белодробна недостатъчност.

"Тейзърът е техническо средство, което в случая спаси живота на въпросния господин, защото ако го нямахме, или не бяхме минали курс, човекът може би щеше да е с фатален изход", съобщи Цветан Найденов, командир на отделение във Второ РУ.

Снимка: БГНЕС