ГДБОП разби наркобанда, иззе дрога за близо половин млн. лв.

Двама съучастници са обявени за общодържавно издирване

10.06.2024 | 15:58 Редактор: Деси Николова

Специализираната полицейска операция за неутрализиране на престъпно сдружение, занимаващо се с трафик и разпространение на високорискови наркотични вещества, е реализирана от служители на ГДБОП. Действията са осъществени на 6 юни на територията на областите Бургас, Стара Загора, Варна и София под надзора на Окръжна прокуратура-Бургас.

В рамките на образуваното досъдебно производство са извършени претърсвания и са иззети близо 11 кг зелена тревна маса, дала характерната реакция на канабис при полеви наркотест, към 2,3 кг вещество на бучки – метамфетамин, около 30 г бяло прахообразно вещество - кокаин. По първоначални данни стойността на наркотиците е в размер на 400 000 лева.

Задържани са петима участници в престъпната схема. На трима от тях с прокурорско постановление мярката за задържане е удължена до 72 часа, а впоследствие им е наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Установени са двама техни съучастници, които към момента се укриват и са обявени за общодържавно издирване. Работата по случая продължава.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR