Калин Стоянов за стрелбата в Плевен: Безобразие! Изключително непрофесионална реакция

"Колегата е отстранен временно", заяви вътрешният министър

07.06.2024 | 14:52 Редактор: Толя Стоянова
Калин Стоянов за стрелбата в Плевен: Безобразие! Изключително непрофесионална реакция

Вътрешният министър Калин Стоянов е категоричен - стрелбата на полицай по момчетата в Плевен е безобразие. Той говори пред журналисти на брифинг в МВР.

Полицаят, който си е позволил да стреля, вече е отстранен от длъжност. Министър Стоянов вече е разговарял с родителите на пострадалия младеж.

"Тук става въпрос за изключително непрофесионална и некомпетентна реакция. В закона е ясно разписано кога може да се стреля. Всичко това, което твърдят момчетата, както и служителите, които са били там, е в процес на изясняване. Още във вчерашния ден е започнала вътрешна проверка, колегата е отстранен временно, докато се извършва проверката. От самото министерство също е образувана проверка за дейността на дирекцията", увери Стоянов, цитиран от "Фокус".

"На бащата на пострадалото момче казах, че по никакъв начин не толерираме това поведение на полицейски служители. Уверих го, че всеки ще си понесе отговорността, включително и наказателна такава за тези, за които се съберат достатъчно доказателства", коментира още вътрешният министър.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)