Мъж опита да ограби златарско ателие, рани с електрошок 70-годишна служителка

Издирването на извършителя продължава

06.06.2024 | 18:40 Редактор: Деси Николова

Посред бял ден неизвестен нападател опита да ограби златарски магазин на главната улица в Бургас. Ранена е служителка на ателието, която повалил с електрошок на земята. Не е ясно дали нападателят е успял да отмъкне част от стоката и оборота.

Мъжът решил да извърши обира на златарското ателие, което се намира на главната пешеходна улица в Бургас, днес по обед. Влязъл и за да обезвреди служителката, я нападнал с електрошок. Опитът обаче останал неуспешен.

"Тя влезе при мен, защото аз съм най-близкия колега, притеснена, трепереше цялата. Висеше стреличка от електрически пистолет. Тогава разбрах, че са опитали да я оберат. Отидох при нея, да се успокои малко жената" разказва очевидец.

70-годишната жена, която е и собственик на ателието не е пострадала. Тя е прегледана на място от пристигналите спешни медици. Работещи в близост обаче са притеснени от дръзкото нападение в най-оживените часове на деня:  

За детайли по започналото разследване, полицията е изискала записи от охранителни камери в района. Издирването на извършителя е започнало, уточниха от полицията. Електропреносните средства за самозащита са сравнително достъпни и могат да бъдат закупени от всеки навършил 18 години, но само след попълването на документи, съдържащи всички данни за купувача.

Вижте повече в репортажа.