Mъж заплаши майка си с убийство, размаха нож и я удари няколко пъти в лицето

Срещу него има висящо досъдебно производство за домашно насилие спрямо друга жена

03.06.2024 | 16:35 Редактор: Деси Николова
Mъж заплаши майка си с убийство, размаха нож и я удари няколко пъти в лицето

По искане на Софийската районна прокуратура Софийският районен съд задържа под стража 51-годишен мъж, заканил се с убийство с нож на възрастната си майка.

На 31 май около 23:00 часа в апартамент в ж.к. "Дружба" в София, обвиняемият К.Ц. се заканил с убийство на майка си, като размахвал срещу нея нож и ѝ нанесъл няколко удара с ръка в лицето. Заканването възбудило у жената основателен страх за осъществяването му и тя подала сигнал до МВР. Деянието е извършено в условията на домашно насилие.

По случая е образувано досъдебно производство. За престъплението се предвижда наказание "лишаване от свобода" до 6 години. 

Срещу К.Ц. има висящо досъдебно производство за домашно насилие спрямо друга жена. Предвид възможността да извърши друго престъпление, с постановление на дежурен прокурор, той беше задържан за срок до 72 часа. 

Софийският районен съд се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор и наложи на К.Ц. най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Мярката подлежи на обжалване пред Софийския градски съд.

Къде ще почивате през лятото?

На море в България.
25%
На море в Гърция или Турция.
22%
На екзотична почивка извън Европа.
2%
На планина в България.
6%
На море в Испания, Италия, Хърватска или Черна гора.
4%
Ще ходя два пъти на море - веднъж в България и втори път - в чужбина.
10%
Нямам пари за почивки и екскурзии.
32%
Общо 1000 гласа

Снимка: Pixabay