Лети в Пловдив със 150 км/ч при ограничение от 50, похвали се и прокуратурата го погна

Шофьорът качил клип, за да се похвали

30.05.2024 | 13:38 Редактор: Толя Стоянова

Прокуратурата в Пловдив погна водач, летял със 150 км/ч по улица в града. Там максимално допустимата скорост е 50 км/ч. Обвинителите се самосезираха, след като самият шофьор качи клип, за да се похвали.

Любителско видео показва шофьор, който шофира автомобила си с три пъти над разрешената скорост в града, като развива 150 км/ч. Районната прокуратура назначи проверка за извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Обвинението съобщи и скоростта, с която 21-годишният Кристиян Екмекчиян се е движил преди зверската катастрофа в Пловдив на 13 май. Той е летял със 175 км/ч, преди да отсече две дървета, да изкорени трето и да разполови джипа на две части. Не са открити следи от употреба на наркотични и упойващи вещества, сочат данните на химическата експертиза.

Според автомобилния състезател Николай Арабаджиев е необходимо мощността на колите на млади водачи да бъде ограничена.

При инцидента бяха ранени още двама младежи, които са се возили в колата. Поне 6 месеца ще продължи възстановяването на пожарникаря, върху който падна дърво по време на спасителната операция.

Вижте повече в репортажа.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа