fallback

Тъщата на убития Пейо Пеев пред съда: Невинна съм, моля за хуманност

Магистратите оставиха Красимира Трифонова в ареста

21.05.2024 | 12:45 Автор: Елеонора Танева

Съдът остави в ареста тъщата на Пейо Пеев, обвинена заедно с дъщеря си в жестокото убийство. Апелативните съдии отхвърлиха искането на Красимира Трифонова за по-лека мярка. 

В съдебната зала тя заяви, че е невинна и няма нищо общо със смъртта на Пейо. 

"Въпросната вечер бях навън и разхождах кучето ми със своя съседка. Не съм влизала в колата. Категорично не съм извършила престъпно деяние. Възпитана съм да спазвам закона. Мой роднина също е бил съдия", каза Красимира Трифонова. 

Тя заяви пред съдията, че срещу нея и близките ѝ действа престъпна организация.

"Искат чрез заплахи и насилие да отнемат децата. Тази престъпна организация представлява заплаха и за националната сигурност. С мои близки се свързаха близки на тази организация и разказаха страшни неща", каза Трифонова. 

Тя изтъкна като мотив за искането си да излезе от ареста и влошеното си здравословно състояние: "Не се оплаквам, но считам за важно да ви информирам. Моля за хуманност".

Защитникът ѝ беше категоричен, че ще направи всичко възможно, за да излезе тъщата Пейо от ареста.

"Здравословното състояние на Красимира Трифонова в момента е лошо. Тя е невинна. Ние ще използваме всички законови способи да се реализира правото ѝ на защита", заяви адвокат Димитър Вълков.

Междувременно пред Съдебната палата в София се проведе протест с искане за справедливост за Пейо.

"Тя е много опасна за обществото. Не бива да бъдат пуснат под домашен арест и обществото да бъде подлагано на риск да извършат ново престъпление", категоричен е Велико Минков, баща на второто дете на другата обвиняема - Габриела Пеева.

"Двете жени, които са обвинени в жестоко убийство на моето дете няма как да бъдат добри майка и баба", каза майката на убития Пейо - Иванка Пеева. 

Снимка: Bulgaria ON AIR

fallback
Още от Криминално
fallback