fallback

Жената, откраднала кутии с дарения в София, остава в ареста

Решението подлежи на обжалване

20.05.2024 | 16:42 Автор: Толя Стоянова

38-годишна жена е задържана по искане на Софийската районна прокуратура за кражби на четири кутии за дарения, извършени в условията на продължавано престъпление. Тя е направила и пети опит за кражба, който поради независещи от нея обстоятелства, е останал недовършен.

А.М. е обвинена за това, че на 05.05.2024 г. от магазин на пл. "Велчова завера" в София е отнела кутия за дарения, съдържаща 80 лева. На 06.05.2024 г. от същия магазин обвиняемата е откраднала още една кутия с 80 лева.

На 14.05.2024 г. около 03:00 часа в търговски обект на бул. "Христо Смирненски" в София обвиняемата се е опитала да отнеме кутия за дарения с 42,41 лева, като опитът е останал недовършен, поради независещи от нея обстоятелства. След 40 минути от магазин на ул. "Крум Попов" в София, А.М. е откраднала кутия за дарения, в която имало 600 лв. Около 20:00 часа на същия ден обвиняемата е отнела от магазин на ул. "Персенк" в София още една кутия за дарения, съдържаща пари в брой.

Деянията са извършени в условията на опасен рецидив, тъй като А.М. е осъждана за тежко умишлено престъпление на "лишаване от свобода".

По случая се води досъдебно производство за престъпление. С постановление на наблюдаващ прокурор А.М. беше задържана за срок до 72 часа.

Състав на Софийския районен съд се съгласи с доводите на дежурен прокурор, че обвиняемата може да извърши друго престъпление и наложи на А.М. най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Мярката подлежи на обжалване пред Софийския градски съд.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от Криминално
fallback