Отведоха в затвора барикадиралия се в дома си в Плевен бивш полицай

Адвокатът на Венцислав Караджов заяви, че той е направил опит да се обеси малко преди да бъде изведен от дома си

17.05.2024 | 13:54 Редактор: Вяра Димова

Екшън драмата в Пловдив вече се разплете. Бившият полицай Венцислав Караджов, който се беше барикадирал в дома си, е отведен в затвора. Той ще излежава доживотна присъда за убийството на родителите си преди 8 години.

Рано сутринта Караджов се е предал след 11-часова барикада и заплахи, че ако някой влезе в дома му, ще има много пострадали. Развръзката приключи, след като се предаде доброволно. Караджов беше под домашен арест заради убийството на родителите си. Той не е бил въоръжен, а в дома му не са открити взривни вещества, с каквито той заплашваше органите на реда. 

"Проведоха се положителни преговори в рамките на цялата нощ, които преминаха през различни етапи. Имаше и кризисни моменти. Няма пострадали лица", уточни директорът на ОДМВР в Пловдив старши комисар Георги Чергов. 

Полиция, жандармерия и барети бяха отцепили района около домът му през цялата нощ. А адвокатът на бившия полицай - Зоя Тошкова, заяви, че клиентът ѝ направил опит да се обеси малко преди да бъде изведен от жилището си.

"Той започна да се сбогува с мен, благодари ми, че съм го защитавала, че било чест за него и каза, че няма да лежи невинен в затвора. Молих го да не стават ексцесии, да не загинат невинни хора", обясни тя.

Венцислав Караджов е работил преди години в "Икономическа полиция". Мъжът бе под домашен арест от февруари тази година. Вчера Висшият касационен съд е потвърдил присъдата му - доживотен затвор. Това е последната инстанция и присъдата не подлежи на обжалване.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ken
преди 1 месец
Каква е връзката с Плевен ? Сигнализирай за неуместен коментар