Жена извърши серия от кражби на кутии с дарения в магазини в София

Заплашват я до 10 години затвор

17.05.2024 | 12:24 Редактор: Вяра Димова
Жена извърши серия от кражби на кутии с дарения в магазини в София

СРП привлече към наказателна отговорност 38-годишна жена за кражби на 4 кутии за дарения, извършени в условията на продължавано престъпление. Тя е направила и пети опит за кражба, който поради независeщи от нея обстоятелства е останал недовършен.

На 5 май от магазин на пл. "Велчова завера" в София, обвиняемата А.М. е отнела кутия за дарения, съдържаща 80 лева. На  6 май от същия магазин обвиняемата е откраднала още една кутия с 80 лева.

На 14 май, около 03:00 ч., в търговски обект на бул. "Христо Смирненски", обвиняемата се е опитала да отнеме кутия за дарения с 42,41 лева, като опитът е останал недовършен. След 40 минути от магазин на ул. "Крум Попов", А.М. е откраднала кутия за дарения, в която имало 600 лв. Около 20:00 ч. на същия ден обвиняемата е отнела от магазин на ул. "Персенк" В София още една кутия за дарения, съдържаща пари в брой.

Деянията са извършени в условията на опасен рецидив, тъй като А.М. е осъждана за тежко умишлено престъпление на "лишаване от свобода".

По случая се води досъдебно производство за престъпление, за което се предвижда наказание "лишаване от свобода" от 2 до 10 години. С постановление на наблюдаващ прокурор А.М. е задържана за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за определяне на мярка "задържане под стража" спрямо обвиняемата.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)