МВР официално за катастрофата с кола на НСО: Другият шофьор не е спрял на "Стоп"

Жена е в тежко състояние, откарана е в болница с множество травми

16.05.2024 | 21:42 Редактор: Елеонора Танева

Жената, която пострада в катастрофата с автомобил на НСО край Аксаково, е в болница във Варна. Шофьорът почина след тежкия удар от автомобила на НСО. Катастрофата е предизвикана от автомобил, излязъл от път без предимство и не е спрял на знак "Стоп". Други трима след преглед са освободени за домашно лечение. Те са с леки наранявания.

Няма пострадали в автомобила на НСО, в който се е возил и Кирил Петков.

На мястото на инцидента текат следствени действия под ръководството на военен следовател и военен прокурор. Движението в района се регулира от "Пътна полиция". От Областната дирекция на МВР във Варна дадоха и повече подробности.

"Малко преди гр. Аксаково от второстепен път излиза втори автомобил, който не спира на знак "Стоп" и се включва в пътното платно. От там се реализира ПТП, при което, за съжаление, на място почива водачът на втория автомобил. Във втория автомобил са се движили мъж и жена на 60 и 63 години. Жената е в тежко състояние, откарана е в болница с множество травми. От автомобила на НСО в него са се движили четири лица, водачът също е откаран в болница, както и останалите пасажери. Тяхното здравословно състояние към момента е добро", заяви директорът на ОД на МВР Варна ст. комисар Андрей Ангелов.

Снимка: БГНЕС