Рангел Бизюрев призна: Митко падна на земята и каза: "Спри, лошо ме удари"

"Елате, убийте и нас, че да се свършва този кошмар", провикна се на мегафон майката на жертвата - Атанаска Бакалова

16.05.2024 | 13:43 Редактор: Искра Ангелова

Пореден протест и поредно дело за убийството на Митко от Цалапица. За пръв път пред съда се изправи основният заподозрян за престъплението Рангел Бизюрев. Пред магистратите той призна, че сам е нанесъл ударите по жертвата.

Днес той беше свидетел по делото на близнаците от Цалапица. Тримата, замесени в престъплението, бяха доведени с белезници и под засилена съдебна охрана, а за първи път след жестокото престъпление и ареста на братята, стояха рамо до рамо.

Близнаците Борислав и Валентин Динкови заявиха пред магистратите, че на този етап не искат да дават обяснения. В хода на делото стана ясно, че обвиняемият Рангел е бил осъждан за притежание на наркотици, когато е бил само на 20 години.

"Бутнах го един път с ръце в гърдите, той не можа да падне. Той ме блъсна, опита се по-точно, но аз се защитих, след което му нанесох два удара в неговия торс, от дясната страна. Той посегна, пак се опита да ме удари, не успя. Последваха нови два удара от моя страна, в негова лява страна, пак в областта на торса. Последва едно блъскане, пак, в гърдите, и последен удар в корема. Тогава той падна на земята и каза "Спри, много лошо ме удари", призна Бизюрев.

"Нямаше признаци на живот, очите му бяха отворени. Проверих му пулса, не един път, абсолютно никакви признаци на живот. Тогава се върнах пак при Борислав, казах му, че нещо не е наред, че Митко е мъртъв. Наближихме Митко, фаровете го осветиха, слязохме, Борислав също го погледна, провери му пулса, но беше същото. Тогава ми каза да му взема телефона, качихме се в колата и потеглихме. Борислав ми каза да изкарам сим картата и да счупя телефона на две. Това го направих", допълни той.

Ще бъдат чути и редица свидетелски показания от полицаи, психолози и жители на Цалапица. Преди делото близките на жертвата протестираха. Те настояват за нов следствен експеримент, а близнаците да бъдат съдени като съучастници в престъплението.

"Надявам се Рангел да се е осъзнал и да разкрие цялата истина. Делото на Рангел и на близнаците да бъдат приобщени в едно. Не ми беше дадено обяснение защо са разделени двете дела. Близнаците са съучастници в убийството. Никой не даде шанс на Митко да живее. Митко можеше да е жив. Това е най страшното - да е заровен два метра под земята", сподели майката на убития Митко - Атанаска Бакалова.

"Елате, убийте и нас, че да се свършва този кошмар. Митко го няма, баща му си отиде, остана да си отида и аз, че да сте спокойни", изкрещя още тя на мегафон.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС


2
1 rate up comment rate down comment 0
връзки
преди 1 месец
Целта е да изкарат, че е убийство по непредпазливист. Пак крият нещо. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Исма
преди 1 месец
Кой плати на Рангел да излъже? Динкови също са убийци! Съучастници и помагачи са младежите на пейката, които са знаели какво се случва! Няма държава, това е! Всичко е корупция. Сигнализирай за неуместен коментар