fallback

Задържаха заподозрян за убийството в Ботевградско, роднини на загиналия с първи коментар

Човешки останки бяха намерени в двор на къща

15.05.2024 | 18:52 Автор: Деси Николова

Тежък криминален случай край Ботевград. Човешки останки бяха намерени в двор на къща в близкото село Новачене. Основната версия, по която работят разследващите, е убийство.

По информация на Bulgaria ON AIR намерените части от човешко тяло са на 58-годишния Кънчо от село Новачене. Мъжът е живеел сам, бил безработен. Братовчедката му го видяла за последно в петък. След няколко дни в неизвестност, е подаден сигнал за изчезването му. По случая има задържан 76-годишният Огнян. 

"Не е крадец, но последно са го видели с Огнян. Аз го видях последно в петък, дадох му храна. Казаха че са го видели на центъра. Казват, че този човек бил много лош", споделя братовчедката на Кънчо Лиляна.

В селото са потресени от случилото се и твърдят - не за първи път задържаният Огнян е упражнявал насилие над възрастни.

"Огнян не изглежда като като агресивен човек, знам че е глух, но имаше подобен случай с възрастен човек", каза кметът на селото Катя Петрова.

През 2020 г заподозреният Огнян нападнал със секира бащата на бившия кмет на селото Стоян Нешовски. Две години по-късно възрастният човек починал. Днес близките му си спомнят за преживения ужас.

"Точно беше зеления коридор заради Ковид-19. Издебна, че тогава възрастните хора излизат от 10:30 до 11:30 часа и го би. Майка ми го чула, че вика и той лазешком влезе вътре", разказва Иванка.

А побоят - от битов характер. 

"Преди години са били много добри, след това Огнян гледаше кучета а ние добитък, давеха животните и оттам стана скандал, в съда ходихме, ама нищо не се случи. Изкараха го глухоням, идваха в съда с жестоминичен превод", добави Иванка.

По непотвърдена информация в дома на Огнян са намерени човешките останки. Те били разпилени в двора, а някои дори и овъглени.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

fallback
Още от Криминално
fallback