"Червения пират" остава в ареста - твърди, че намерил телефоните изхвърлени до мол

По време на заседанието арестуваният заяви, че не се занимава с престъпления

03.03.2024 | 13:24 Редактор: Деси Николова

Софийският районен съд реши да остави в ареста 35-годишният Илко Захариев, който е обвинен за отправяне на заплахи към различни магистрати. Той стана известен с прозвището "Червения пират".

По време на ареста му на 29 февруари бяха иззети телефони, а от полицията твърдят, че са запазени имейлите, чрез които той е изпращал заплахи към различни магистрати и министри.

По време на заседанието арестуваният заяви, че не се занимава с престъпления, а с математика и рисуване. По негови думи той е намерил два телефона преди неговото задържане, които са били изхвърлени в близост до столичен мол. Той допълни, че не е имал документи за самоличност в него и че живее в жилищен блок в "Лозенец".

Неговият адвокат Георги Георгиев каза, че не е запознат с твърденията задържаният да е направил признания.

"Това е един психично болен човек. Бивш отличник от математическа гимназия. Човекът си живее в неговия живот, той е задържан с три огромни чанти с дебели книги. Истинската работа на разследващите и прокуратурата е да установят кой е закупил тези смартфони и кой е плащал абонамента за тях. Това е един човек, който няма една стотинка, той не се интересува от пари и вещи и не виждам как би могъл да закупи тези телефони. Предстои едно сериозно разследване и този човек трябва да бъде оневинен", заяви адвокатът на Илко Захариев.