Преди 18 г. уби баба си, пуснаха го и пак посегна: Борислав признал, че е заклал Бейхан

Арестуваният има четири присъди - всички са за агресия

06.02.2024 | 19:03 Редактор: Искра Ангелова

Убийство в Русенско заради дълг от 42 лева. Жертвата е 61-годишен мъж. Кървавата саморазправа става снощи около 22:30 часа в дома на 61-годишния Бейхан от село Юделник. Вечерта той и задържаният по-късно Борислав от същото село са били под въздействието на алкохол. Скарали са се заради 42 лв., които Бейхан трябвало да върне.

"Има някакви неуредени финансови отношения между двамата, но има и голямо количество употребен алкохол. Смъртта на пострадалия е причинена в резултат от прободни наранявания, нанесени с нож. Ножът е намерен на местопрестъплението", коментира окръжният прокурор Георги Георгиев.

Часове по-късно Борислав е задържан от полицията и е направил самопризнания. Хората в селото го познават добре.

"Той преди 18 години баба си уби, отиде в затвора, сега го пуснали. С нищо не се занимава - кого да излъже, от кого да иска пет лева, ей така е", сподели жителят на село Юделник - Ружди Ружди.

Задържаният има четири присъди - всичките, свързани с агресия. Последната е за убийството на баба му.

"Окръжният съд му е наложил наказание от 13 години и 4 месеца лишаване от свобода. Излязъл през месец август 2022 г. И само година и няколко месеца по-късно е извършено и сегашното убийство", допълни Георгиев.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС