fallback

Съдът в Пловдив пусна под домашен арест дядо Благой, който застреля арендатора си

Възрастният мъж има още едно обвинение

04.10.2023 | 23:16 Автор: Толя Стоянова

Съдът пусна под домашен арест 81-годишния Благой Цветилов, който застреля арендатора си Митко Иванов, на 54 години, след спор за земи в Първомай.

Окръжните съдии са изменили мярката "задържане под стража" в "домашен арест" и наблюдения с електронна гривна. Това се е случило на разпоредителното заседание по делото. 

Делото обаче е върнато на прокуратурата за отстраняване на процесуални нарушения в обвинителния акт. Сега ще се чака нов обвинителен акт и насрочване на ново разпоредително дело. 

Защитата на Цветилов е изразила желание делото да се гледа по съкратеното производство, тъй като Цветилов изцяло признава вината си. Прокурорът е казал, че би могло да се разгледа по този начин, но становище ще се вземе след като другите страни кажат мнението си. Съкратеното производство предполага процесът да премине без разпит, свидетели и вещи лица, а наказанието се редуцира по закон, съобщи "Фокус".

Според първия обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Пловдив Цветилов е предаден на съда за това, че на 21.10.2022 г. в Първомай, в землището на кв. "Любеново“, с ловна пушка умишлено е умъртвил Митко Иванов.  

Възрастният мъж има и още едно обвинение за това, че на 21.10.2022 г. в Първомай е държал боеприпаси – 112 броя патрони, без да има за това надлежно разрешение, което също е престъпление по НК.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Криминално
fallback