fallback

Турски ТИР се вряза в къща във Врачанско и я разруши наполовина

Шофьорът е транспортиран за лечение в болница "Пирогов"

08.08.2023 | 13:34 Автор: Тодор Петров

Тежък инцидент с ТИР по чудо се размина без жертви. Камион с турска регистрация се вряза в двор на къща във врачанското село Осен минути преди полунощ. 

Шофьорът на турския камион губи контрол на превозното средство и се врязва в къщата на семейство Георгиеви. За щастие, по това време вътре е нямало никого. Само преди няколко дни възрастната жена, която живеела в къщата, била настанена за лечение в болница. 

"Буквално до неделя тя беше в къщата, дори и ние седяхме няколко дни тук. Ако беше станало няколко дни по-рано, можеше да има и жертви", каза Николай Георгиев, който е роднина на собственичката.

Камионът е разрушил половината от имота.

"Имотът най-вероятно може да падне целият, в момента покривът виси във въздуха. Ако падне покривът, през гредореда ще събори всичко", предупреди Николай Георгиев.

Около три часа е бил блокиран шофьорът на камиона в кабината, докато му оказали помощ. Той е транспортиран за лечение в болница "Пирогов" и е без опасност за живота. Хората се страхуват да преминават по главния път в селото, защото камионите се движат с висока скорост. 

Точно преди месец жителите на врачанските села Осен и Девене протестираха срещу тежкотоварния трафик през населените места, който бе пренасочен заради ремонта на международния път Е79 в участъка Мездра - Лютидол. Седмица по-късно АПИ ограничи движението по трасето за автомобили над 3,5 тона поради довършителни ремонтни дейности в с. Девене. Въпреки това - забраната не се спазва. 

Вижте повече в репортажа.

fallback
Още от Криминално
fallback