Двама помогнали на убиеца на Димитър в Цалапица да скрие тялото

Прокурори се срещнали с близките на жертвата и ги уверили, че извършват активни действия

31.07.2023 | 15:35 Редактор: Юлиан Христов
Двама помогнали на убиеца на Димитър в Цалапица да скрие тялото

Установени са двама мъже, които са спомогнали Р.Б., извършил убийството на 24-годишния Димитър Малинов в пловдивското село Цалапица, да избегне наказателно преследване, без да са се споразумели с него предварително. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

Установено е, че малко след убийството двете лица са извършили действия по укриване на трупа на Малинов. Предвид това, с постановление от 31 юли Окръжната прокуратура в Пловдив е разделила материали в друго досъдебно производство за извършено престъпление - лично укривателство, което е било изпратено по компетентност на Районна прокуратура, посочват от обвинението. 

Днес окръжният прокурор на град Пловдив Ваня Христева, ръководството на Окръжна прокуратура - Пловдив и наблюдаващият прокурор се срещнаха с близките на Димитър Малинов и ги увериха, че по делото се извършват активни действия по разследването в спешен порядък с цел в максимално кратък срок да бъде установена фактологията по случая, посочват още от прокуратурата. Окръжният прокурор Ваня Христева напомни, че за установяването на обвиняемия Р.Б. е била изготвена европейска заповед за арест и същата е изпратена за изпълнение на компетентните власти.

Действията по разследването продължават.

Снимка: БГНЕС