fallback

Полицай Тренев с белезници в съда по мярката за подкуп, поиска свобода, имал паник атаки

Оставиха го в ареста

24.02.2023 | 17:03 Автор: Елеонора Танева

Задържаният с подкуп полицай от столичното 9-о Районно управление Валентин Тренев остава в ареста. Това реши Софийският градски съд. Той е обвинен за това, че е поискал 5 000 лева подкуп, а е взел 2 000 лв. от бизнесмен, за да не се образува преписка по полицейска проверка за злополука с негов служител.

Едно от доказателствата по делото са записи от специални разузнавателни средства, запечатали среща между униформения и бизнесмена, от когото е бил поискан подкупът. Прокуратурата поиска съдът да остави полицая в ареста с мотива, че обвиняемият би могъл да въздейства върху поведението на свидетели по делото, ако не бъде задържан под стража.

"Обвиняемите лица в такива производства, здрави прави мъже, бързо се разболяват. В настоящото производство съдът не възприе, че има риск за здравето му. Последният болничен лист на полиция, свързан с операцията на крака му, е от миналата година октомври месец", уточни наблюдаващият прокурор.

Адвокатът на полицая посочи, че Тренев е с остра бъбречна криза и възпалено ходило, също така има данни за това, че е получавал множество панически атаки.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София.

fallback
Още от Криминално
fallback