Полицай Тренев с белезници в съда по мярката за подкуп, поиска свобода, имал паник атаки

Оставиха го в ареста

24.02.2023 | 17:03 Редактор: Елеонора Танева

Задържаният с подкуп полицай от столичното 9-о Районно управление Валентин Тренев остава в ареста. Това реши Софийският градски съд. Той е обвинен за това, че е поискал 5 000 лева подкуп, а е взел 2 000 лв. от бизнесмен, за да не се образува преписка по полицейска проверка за злополука с негов служител.

Едно от доказателствата по делото са записи от специални разузнавателни средства, запечатали среща между униформения и бизнесмена, от когото е бил поискан подкупът. Прокуратурата поиска съдът да остави полицая в ареста с мотива, че обвиняемият би могъл да въздейства върху поведението на свидетели по делото, ако не бъде задържан под стража.

"Обвиняемите лица в такива производства, здрави прави мъже, бързо се разболяват. В настоящото производство съдът не възприе, че има риск за здравето му. Последният болничен лист на полиция, свързан с операцията на крака му, е от миналата година октомври месец", уточни наблюдаващият прокурор.

Адвокатът на полицая посочи, че Тренев е с остра бъбречна криза и възпалено ходило, също така има данни за това, че е получавал множество панически атаки.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София.


2
1 rate up comment rate down comment 2
Възмутен
преди 1 година
Даянето не е с обществена опасност, не застрашава живота на никого. Това са пълни тъпотии от корумпирания ни краен предел съдии. Бяха седем, станаха пет, накрая взел две хиляди. На фона на ширищата се корупция в правосъдието това си е направо нищо. Какво пречи да си седи в къщи под домашен арест. Сигнализирай за неуместен коментар
1
6 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 година
мнохо странно..тоя адвокат по *** лъжи не можа ли да измисли..значи докато е служитеш.му няма нищо и извенъж как нагази лука и го хвана бъбречна криза и паник атаки как с такова здраве е полицай тоя ***.. Сигнализирай за неуместен коментар