Над час ученици стреляли с пистолети от тераса в Пловдив, ранили полицай и дете

Оръжията не подлежат на регистрация

24.02.2023 | 16:15 Редактор: Петя Кръстева
Над час ученици стреляли с пистолети от тераса в Пловдив, ранили полицай и дете

Тийнейджърите, стреляли  по  градски автобус  N26 в Пловдив, са ранили още двама души. Хаотичната им стрелба е продължила над половин час,  съобщиха на брифинг от прокуратурата. В ръката с две сачми е ранено 14-годишно момче и случайно преминаващ полицай. Улученото момче е добре. 

Двамата тийнейджъри са стреляли с пневматични пистолети, които са закупили от оръжеен магазин. Едното момче е закупило оръжието в присъствието на баща си, а на следващия ден другото - само. 

Двамата непълнолетни се качили в апартамента на едното дете, откъдето от тераса на шестия етаж, стреляли по преминаващи хора и автомобили в продължение на около един час. Пневматичните пистолети не подлежат на регистрационен режим, но при продажбата на оръжието на второто момче търговецът е нарушил закона, защото то е непълнолетно, предаде БНР.

Момчетата, които са на 14 и на 15 години са в ареста. Наблюдаващият прокурор е постановил мярка по Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни - настаняване в Дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни към ОД на МВР за определен срок.  

Снимка: Pixabay