Екшън в "Арман махала": 3 дни МВР дебне убиец, тършували къща по къща и го открили

В акцията са участвали и спецчасти

24.02.2023 | 13:05 Редактор: Елеонора Танева
Екшън в

Задържаха заподозрения за убийството на мъж в пловдивската "Арман махала" на 20 февруари. Целият наличен ресурс на ОДМВР-Пловдив е бил привлечен в издирването и залавянето на извършителя.

В специализираната полицейска операция са участвали и специалните части, както и полицейски сили от съседните области - Пазарджик и Стара Загора. Това съобщи директорът на полицията в Пловдив - старши комисар Васил Костадинов.

Извършителят е бил известен още рано сутринта на 20 февруари, но се е укривал, което е наложило активирането на целия ресурс на Областната дирекция на полицията. Претърсени са били всички места, които той посещава, били са затворени входно-изходните артерии на града. Претърсване е имало и извън града и областта.

Взето е било решение на 25 сутринта да се пристъпи и към блокиране на "Харман махала", където е извършено убийството, а той живее близо до мястото на престъплението. Започнала е проверка от къща в къща. В хода на действията е достигнала информация за конкретното място, където мъжът е бил задържан.

"Той почти не е оказал съпротива, а и специалните полицейски части са провели безупречна операция по проникване в жилището, където се укрива", съобщи още Костадинов, цитиран от "Фокус".

Наблюдаващият прокурор Мирослав Йосифов уточни, че убийството е станало след спор за 20 лева. Пострадалият е работел в Германия и е бил в града временно. След възникнал конфликт в заведение на 19 срещу 20 февруари, пред още трима свидетели, пострадалият нанесъл два удара на извършителя и го изгонил от заведението.

След около 10 минути той се върнал, като носел със себе си нож с дълго острие. Започнал да обижда пострадалия. След това двамата се сборичкали на земята. Свидетелите се опитали да ги разтърват, но като забелязали ножа се уплашили и напуснали заведението.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)