Сириецът, подсъдим за подкуп на полицай: Парите сами паднаха от якето ми, полицаи ме биха

Иван Демерджиев награди тримата служители на МВР, отказали парите

20.01.2023 | 18:56 Редактор: Петя Кръстева

Съдът остави в ареста сирийският гражданин, предложил 10 000 евро подкуп на столичен полицай. Мъжът беше задържан преди няколко дни в центъра на София след скандал с друг шофьор. В съда той се появи с видими следи от побой.

Ахмад Камиран не отговори защо е предложил подкуп от 10 000 евро на пътни полицаи, а на път за ВМА е оферирал още три хиляди лева и скъп часовник. 

В съдебната зала той заяви, че че полицаи са го били, вследствие на което якето му е скъсано. 

Защитата на Ахмад Камиран поиска той да бъде освободен, но магистратите отказаха с мотива, че може да извърши ново престъпление. 

"Престъплението е продължавано, защото е един подкупът с две отдели изпълнителни деяния. Ще се провери дали часовникът е златен и т.н", отбеляза Борис Банев от Софийската градска прокуратура. 

Адвокатът на подсъдимия Иван Антонов призна, че клиентът му може да е употребил наркотици, но не го хващат на волана, а от автомобила. 

Защитата твърди, че сириецът трябва да получили по-лека мярка - домашен арест или парична гаранция. По думите на Антонов клиентът му твърди, че парите случайно са паднали от якето му. 

"Той ми заяви, че никога няма да даде такива пари, якето му, цялото е разпрано - парите са паднали", отбеляза адвокатът.

Вътрешният министър Иван Демерджиев награди тримата служители на МВР, отказали подкупа.

"За мен това е морален акт и когато се извършват системно, ще върнат доверието на хората в нашата система и ще повишат авторитета", обобщи той. 

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR