Простреляха куче в Павел баня, кървящо само потърсило помощ в хотел

Общината започва програма за кастрация, обмислят създаването на приют

19.01.2023 | 13:41 Редактор: Елеонора Танева

Пореден случай на жестокост над животно. Бездомно куче е било простреляно в Павел баня. Преди няколко дни местни жители намират кучето с множество наранявания, а в единия му крак са открити сачми. 

Простреляното куче само е отишло до един от хотелските комплекси в града. Там за него започват да се грижат хора от персонала на комплекса. 

"Състоянието му беше много тежко, имаше много изтекла кръв, не можеше да се движи", разказа Ваня Караджова.

Подаден е сигнал и към неправителствена организация, която е взела простреляното куче.

"Една сачма имаше в единия крак, входно-изходна рана на другия, с други рани по тялото на преминали сачми. Покъртителна гледка. Кучето е живо, сравнително добре, но искаме това да спре", заяви Ивелина Недкова от "Animal hope" - Казанлък.

Тъй като това не е първият случай на насилие над домашни животни, от общината в Павел баня казват, че ще предприемат мерки и ще засилят видеонаблюдението в града. 

"Ще има засилване на кастрацията при бездомните кучета и започване на програма за кастрация на домашни кучета, финансирана от общината", поясни зам.-кметът на община Павел баня - Милена Кавръкова.

Обмисля се възможността и за изграждане на приют за домашни любимци в курортния град.

Вижте повече в репортажа на Камелия Стоянова.


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
където видиш такова - вземаш го у вас и готово - 1 по малко. ще го правиш щастливо да живее щастлив живот. Сигнализирай за неуместен коментар