fallback

Англичанин повреди 56 коли в Добрич за вечер

Пияният мъж нарязал гумите на автомобилите, след забележка за шумен купон

22.12.2022 | 16:28 Автор: Елеонора Танева

Районната прокуратура в Добрич привлече към наказателна отговорност 51-годишен поданик на Великобритания, продължително пребиваващ у нас, за увреждане на 56 автомобила в областния град, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна.

Снощи мъжът и семейството му посетили роднини на неговата съпруга. Поради вдигнатия от компанията шум, съседи направили забележка, която разгневила британеца. Под въздействието на употребения при гостуването алкохол той влязъл в конфликт с тях.

Около 2:15 часа мъжът напуснал дома на близките си, счупил стъклото на входната врата на блока, в който живеят, и започнал да реже гумите на паркираните отпред автомобили. След това продължил към съседния блок и така успял да повреди общо 56 превозни средства.

След проведени оперативно-издирвателни мероприятия мъжът е установен на ул. "Топола" в Добрич, уточни за БТА говорителят на Районната прокуратура в Добрич - Даниел Илиев.

Британецът е задържан за срок до 72 часа. Очаква се утре съдът да разгледа искането на обвинението за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него. 

fallback
Още от Криминално
fallback