Оставиха в ареста бизнесмена, пребил жена си с тенис ракета, забранявал ѝ да работи

40-годишният Касабов е следял цялото си семейство чрез инсталирани приложения на телефоните им

16.12.2022 | 17:47 Редактор: Искра Ангелова

Пловдивският предприемач Симо Касабов остава в ареста. Районният съд взе най-тежката мярка за неотклонение спрямо бизнесмена, който е пребил съпругата си с тенис ракета. Причината-патологична ревност.

Жената е в тежко състояние в болница. Според прокуратурата мъжът системно е упражнявал физическо и психическо насилие спрямо съпругата си и принудително ограничавал личния ѝ живот в продължение на 20 години.

40-годишният Касабов е следял цялото си семейство чрез инсталирани приложения на телефоните им за подслушване и показване на местоположението. Забранявал е на жена си дори да контактува с приятелки и тя е била поставена в икономическа зависимост.

Той не ѝ давал да работи и ѝ превеждал 30 лева по карта, за да пазарува само това, от което има най-голяма нужда. Защитата поиска по-лека мярка с мотива, че докато мъжът е в ареста, няма да има кой да се грижи за децата им.

"Само Господ я е спасил, че е успяла да стигне до болницата. Имала е вътрешен кръвоизлив в коремната област. Тя е обикаляла първо приятелки, докато ѝ е прилошало", каза зам.-районният прокурор на Пловдив - Атанас Илиев.

"Това, което се опита да се представи, че е системно в продължение на 20 години, е абсолютна измислица", сподели адвокатът на Касабов - Здравко Колев.