fallback

На "Капитан Андреево" арестуваха швед, укрил в кола крони за 635 000 лв.

Водачът с инициали М.А. е привлечен като обвиняем

22.11.2022 | 12:04 Автор: Тодор Петров

Недекларирана валута за над 635 000 лева откриха митническите служители при проверка на лек автомобил, излизащ от страната. 

На 19 ноември на МП "Капитан Андреево" пристига лек автомобил с шведска регистрация. Водачът - шведски гражданин, който пътувал сам от Кралство Швеция през България за Турция, заявил пред митническите служители, че не пренася стоки, валута или парични средства за деклариране. 

Колата е селектирана за щателна митническа проверка, при която във фабрични кухини в багажното отделение са открити пачки шведски крони с различен номинал. Общото количество на откритата недекларирана валута е 3 566 890 шведски крони с левова равностойност 635 327 лева.

По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура Хасково-Териториално отделение – Свиленград. Водачът с инициали М.А. е привлечен като обвиняем за това, че не е изпълнил задължението си да декларира писмено пред митническите органи пренасяната валута през границата, която е външна за Европейския съюз и стойността на паричните средства е в особено големи размери. 

fallback
Още от Криминално
fallback