fallback

Преследване и стрелба: Шофьор вади нож на полицай в Силистра

Мъжът отказал да спре след сигнал от полицейския патрул

04.11.2022 | 18:02 Автор: Искра Ангелова

След преследване - шофьор нападна с нож полицай в Силистра. Мъжът отказал да спре след сигнал от полицейския патрул. На мястото е произведен ѝ предупредителен изстрел.

Около 21:00 ч. полицейският патрул в Калипетрово получава сигнал за мъж, който шофира автомобила си след употреба на алкохол. След кратко издирване, пътните служители го установяват и правят опит да го спрат.

Водачът на автомобила обаче не се подчинява, удря един от полицаите с огледалото на колата си и продължава да кара. Спират го едва пред дома му, когато мъжа излиза вади нож и заплашва униформените, а един от тях произвежда предупредителен изстрел.

"Същият живее в Калипетрово, не е осъждан, в момента предстои привличането му, за което се предвижда наказание лишаване от свобода за срок до 6 години. Това е тежко умишлено престъпление по смисъла на закона", каза окръжният прокурор Ивелин Чафаланов.

Според хора от селото, мъжът живее сам и често прекалява с алкохола. На полицаите отказва да даде кръвна проба и се налага намесата на съда.

"Ако кръвната проба, която е иззета и има санкция, също така от съда за принудително вземане на кръвна проба, установи наличието на алкохол, ще му бъде повдигнато обвинение, за което се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 3 години и глоба от 200 до 1000 лева", допълни Чафаланов.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

fallback
Още от Криминално
fallback