fallback

Без следи от спирачен път: Камионът връхлетял момичето с висока скорост и я влачил с метри

Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни, жертвата е пресичала на пешеходна пътека

14.10.2022 | 13:47 Автор: Искра Ангелова

Тази сутрин 19-годишно момиче загина, след като камион се вряза в спирка на градския транспорт в София. Шофьорът е в болница с наранявания. Инцидентът стана в 9:40 на кръстовището на ул. "Орехова гора" и бул. "Гоце Делчев".

Според свидетели жертвата е пресичала на пешеходната пътека на няколко метра от спирката, когато камионът я повлича.

"Видях как камионът се движи отдолу, а тя вървеше, човекът сигурно не знаеше, че е сгазил момичето, движеше се с висока скорост. Първо удари жената, изхвърли я на 7-8 метра, мина през нея, влачи я" сподели свидетел.

8 минути след подадения сигнал на място пристига екип на Спешна помощ.

Шофьорът на товарния автомобил е 53-годишен мъж, който е откаран в "Пирогов".

"Шофьорът на камиона беше докаран при нас. Състоянието му е стабилно. Човекът беше и все още е дезориентиран. Това е най-вероятно на базата на стреса и комоциото, което е получил. Има лека травма на главата, пробите за алкохол и наркотици са отрицателни. Спрете да се убивате по пътя", каза директорът на "Пирогов" - д-р Валентин Димитров.

Шофьорът на камиона няма регистрирани нарушения, съобщиха от СДВР. От прокуратурата заявиха, че на мястото на катастрофата няма видими следи от спирачен път и според фактите по случая скоростта на камиона е била висока. Ограничението в участъка е от 30 км/ч.

А живущите в квартала споделиха, че това е пореден случай на ПТП в квартал "Гоце Делчев". От Софийската градска прокуратура започват досъдебно производство, най-вероятно то ще бъде за причиняване на смърт вследствие на нарушаване на правилата за движение по пътя.

Вижте повече в репортажа на Варсен Такворян и Тоня Стоянович.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Криминално
fallback