Задържаха 19-годишния дрогиран шофьор, причинил катастрофата с 4-ма ранени в София

А.П. е шофирал след употреба на кокаин и амфетамин

25.07.2022 | 11:01 Редактор: Ваня Кузманова
Задържаха 19-годишния дрогиран шофьор, причинил катастрофата с 4-ма ранени в София

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 19-годишния младеж, шофирал след употреба на алкохол и наркотици и причинил катастрофа с пострадали в столицата.

На 22 юли 2022 г. около 23:50 ч. в София, обвиняемият А.П. шофирал лек автомобил марка "Хюндай" по пътното платно на кръговото кръстовище "4-ти километър". При излизане от кръговото кръстовище нарушил правилата за движение по пътищата, като не съобразил скоростта на движение, изгубил контрол над автомобила и реализирал пътнотранспортно произшествие и катастрофирал в бордюр, метален стълб и метална ограда, по непредпазливост причинил средна телесна повреда на четири лица, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

Пристигналите на място полицаи направили на обвиняемия тест с дрегер, който отчел 1,03 промила алкохол. Направили му и тест, който отчел, че А.П. е шофирал след употреба на кокаин и амфетамин.

Предвид възможността да извърши друго престъпление обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор. Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо А.П.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК