fallback

Секс робините на сина на Ицо Папата ходели под охрана на адреси

Жените започвали доброволно работа, но после нямали право да се откажат - били заплашвани и малтретирани

14.03.2022 | 15:31 Автор: Елеонора Танева

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на пет лица за участие в организирана престъпна група за трафик на жени с цел сексуална експлоатация. От февруари 2019 г. до задържането им на 12 март са набирали и склонявали към развратни действия жени на територията на гр. София.

Събраните досега доказателства сочат, че жертвите на сексуална експлоатация са били охранявани от участници в групата и транспортирани на адреси в столицата. Сексуални услуги са били предоставяни и в три апартамента в София, наети от ръководителя на групата Любомир Върбанов. Месечният наем на най-големия от апартаментите е бил 5000 лв.

Жените били набирани доброволно, но впоследствие били лишени от възможността да се откажат - били заплашвани, малтретирани и принуждавани да проституират. Техни снимки с ценови тарифи и мобилни телефони за връзка били периодично публикувани в обяви в интернет от ръководителя на групата.  Четирима от обвинените са осъждани за  грабеж, нанасяне на телесни повреди, лъжесвидетелстване, двама от тях са били реабилитирани. 

Привлеченият като ръководител на групата Любомир Върбанов, сина на известния в кримиконтингента Ицо Папата, е осъждан за участие в организирана престъпна група за трафик на хора. При задържането му на 12 март у него е намерено и неголямо количество марихуана.

С постановления на наблюдаващия прокурор на петимата обвинени е наложено задържане за срок до 72 часа. На 15 март в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" за всеки от тях.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Криминално
fallback